FISKE

 -sommar-


 

Yraft, Mittisjön, Laddve och Lomtjärn:

- Fyra sjöar från 150 meter till 600 meter från stugorna. Längre behöver du inte gå för att få din fisk. I början av byn ligger sjön Laddve, här finns möjlighet till lättillgängligt fiske från stranden. I andra änden av byn ligger sjön Yraft, en förgrening av Laisälven. Här kan man hyra båt och ro långdrag om så önskas. Via ett sund fortsätter älven ner till

Mittisjön,och även här simmar det stor fisk. Lomtjärn ligger en liten bit in i skogen. Mitt i byn finns vägen utmarkerad, följ Kungsleden uppför nasabacken och sedan är det skyltat. Här finns även rastplats och vindskydd.

 

Rapasjöarna:

Två mindre sjöar en timmes vandring från Adolfström. Ligger i en liten dalgång uppe i björkskogen. God tillgång på fångstbar fisk.

 

Gaitsjaure:

- Gaitsjaure är en fjällsjö med bra fiske, 7 km från dalen, strax ovanför trädgränsen. Här finns enbart röding, dessutom finns det ytterligare fem intressanta tjärnar i omgivningen. En fantastisk utsikt västerut, där Laisälven blänker nere i dalen och fjällen skimrar i solnedgången.

 

Laisälven:

Många spaltmeter har skrivits om denna älv. Dess klara vatten, dess sandstränder som omger lugnvattenpartierna och dess djuphöljorna i forsnackarna. Smörbollar, midsommarblomster och blåklockor samt alla andra arter som växer på strandängarna. Videområden där älgar strövar omkring i lugn och ro.

-Nej, Laisälven kan inte beskrivas med ord - den måste upplevas!

Unna dig en fisketur uppströms älven, när vårfloden har passerat och skymningen börjar komma på nätterna i slutet av juli. Då har dom flesta myggorna tappat stinget och dom som är kvar, sitter och deppar på någon kvist i väntan på bättre tider.

 

Veijeströmmen:

- För flugfiskaren finns ett speciellt område, Veijeströmmen, avsatt endast till flugfiske. Hit kommer man med bil, ca 7 km från Adolfström, alternativt går man till Lutaure och sedan följer strömmen ner.

 

Lutaure:

- En stor sjö norr om Adolfström på gränsen till Pieljekaise nationalpark. Här är rödingen och öringen väldigt fin och fet. Insjöräkan Gammarus står på matsedel varje dag, vilket är anledningen till dess fina kvalitet. Här finns det båt att hyra, maila till info@adolfstrom.com för prisinformation. 


Fiskekortspriser

Adolfströms byavatten:

Yraft, Mittisjön,

Laddve och Lomtjärn

1 dygn - 60 kr
3 dygn - 110 kr
7 dygn - 150 kr

Övriga fiskevatten:

Arjeplogskortet

1 dygn - 70 kr
3 dygn - 125 kr
7 dygn - 220 kr
Årskort 440 kr + 125 kr för familjemedlem över 16 år.

 

 

 

 

Barn under 16 år fiskar med målsman.